Infactovisie bv

Dienstverlenende bedrijven: cases.


Vervolg van vakgebied dienstverlenende bedrijven.

NS Netwerkservices
Het bedrijf had te maken met een slecht rendement, doordat intern geleverde diensten niet werden betaald. De vertaling van verleende diensten naar financiŽle omzet georganiseerd. Uit het verleden overgebleven disputen over interne verrekeningen opgelost. Daardoor zijn de resultaten sterk verbeterd. Hij begeleidde de omvorming van het bestaande bedrijf tot een beheermaatschappij voor de telecomactiviteiten, die inmiddels ingebracht waren bij een landelijke telecomaanbieder. De opdracht nam tien maanden in beslag.

NS Concern (1)
Bij de consolidatie voor de jaarafsluiting van de Nederlandse Spoorwegen na de privatisering, ontstond een groot verschil bij de eliminatie van de intra-concern relaties. Voor de definitieve jaarafsluiting diende het verschil tot acceptabele proporties te zijn teruggebracht. Infactovisie heeft binnen drie maanden 95% van de verschillen opgelost. Daardoor konden de jaarstukken van een goedkeurende accountantsverklaring worden voorzien. De opdracht beliep een periode van drie maanden.

NS Concern (2)
Het doorvoeren van een kwaliteitsslag ten aanzien van de verkoopfacturering. Het administratief herstructureren van de twee bestaande werkmaatschappijen en het samenvoegen daarvan tot een beheermaatschappij voor het beheer van de deelneming van NS in Telfort.

Om contact op te nemen, klik hier.


© 2011 Willem de Lange — doe de financiŽle check — webdesign en text editing Corneliszoon.